• Apple vill att alla ska köra senaste operativsystemet Sierra

 • Från och med den 4/10 har Apple börjat ladda ner det senaste operativsystemet till deras datorer, macOS Sierra, automatiskt till en del användare som ännu inte uppdaterat till Sierra.

  De som får operativsystemet automatiskt nedladdat är de som har valt att godkänna automatiska nedladdningar till datorn, har en Mac som är kompatibel med Sierra samt har tillräckligt med plats för hårddisken för att Sierra ska kunna lagras på datorn.

  Skulle man ha fått Sierra nedladdat men väljer att inte installera det så kommer det att raderas automatiskt från datorn om lagringsutrymmet börjar ta slut.

  Siri gör debut på Macen

  Siri, Apples röstassistent, är huvudnumret i Mac OS Sierra. Det är också den funktion som allra mest representerar ”IOS-ifieringen” av Mac OS.

  När Siri är aktivt fungerar det precis likadant som på IOS. Men, det finns ingen standardinställning som låter oss aktivera Siri genom att säga ”Hej Siri.” Kortkommandot för att aktivera Siri är att hålla command och mellanslag nedtryckt, eller att trycka på Siri-ikonen i menyfältet och i Dock.

  Siri mac Sierra

  Siri mac Sierra